Volledig scherm
Raphinha Braziliaanse zaalvoetballer Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Zaalvoetballers FC Eindhoven met riante zege play-offs in

Zonder ook maar één moment in de problemen te komen stapten de zaalvoetballers van FC Eindhoven na een zevenklapper (7-0) op het veel geplaagde ZVV Eindhoven de play-offs binnen.

FC Eindhoven had vooraf genoeg aan één punt om de eindronde te bereiken. In het seizoen 2011-2012 flikten de blauwwitten het ook om met nog vijf duels voor de boeg al de eindstrijd binnen te stappen.

De Rotterdammers in FCE-dienst Jordany Martinus en Jamal El Ghannouti kwamen verlaat vanuit richting Utrecht vanwege een langdurige sluiting van de A2 tussen Utrecht en Den Bosch na een ongeval met een mestwagen.

Het belette de thuisploeg niet om vroegtijdig van de stadgenoot afstand te nemen. Bij rust stond er voor FCE een riante 4-0 voorsprong op de teller. Raphinha (2), Mouhcine Zerouali en aanvoerder Oualid Saadouni tekenden voor de doelpunten van de blauwwitten.

Na de pauze geloofden beide ploegen het wel. De thuisploeg speelde een tandje lager en stadgenoot ZVV was niet bij machte om het tij te keren. Alleen Jordany Martinus (2) en Dennis van den Eijnden lieten nog van zich spreken, 7-0.

Nacompetitie

De laatste winst van vorige week tegen Feyenoord Futsal (7-1) kreeg daarmee voor ZVV Eindhoven geen vervolg. De roodwitte formatie kan de nacompetitie nauwelijks meer ontlopen. Met nog vier duels te gaan is de achterstand op de veilige negende plaats opgelopen tot acht punten.

  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.