Volledig scherm
Oualid Saadouni.

Zaalvoetballers FC Eindhoven moeiteloos verder in beker

De zaalvoetballers van FC Eindhoven zijn doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNVB-beker. De formatie van coach Jan Vogels kende geen enkele moeite met Futsal Winsum een middenmoter uit de eerste divisie: 7-2.

De tegenstander uit Groningen was om 14.00 uur al vanaf de thuisbasis vertrokken en kon maandagavond rond 23.00 uur met een stevige nederlaag op zak weer de bus in voor een terugtocht van ruim drie uur. Drievoudig bekerwinnaar FC Eindhoven was vorig seizoen verliezend bekerfinalist. De ambities voor dit seizoen zijn duidelijk. Goed presteren in de beker is een van de speerpunten van deze zaalvoetbaljaargang.

Tot aan de pauze hielden de bezoekers aardig stand. Na een snelle 1-0 voorsprong door een snoeihard afstandsschot van Jordany Martinus kwam Winsum vlak voor de pauze langszij, 1-1. FCE trof vervolgens driemaal de paal. Na rust liep de thuisploeg gemakkelijk weg. Oualid Saadouni zette binnen tien minuten met drie treffers de stand op een veilige 4-1. Mouhcine Zerouali (2) en Lucas Borato troffen daarna ook nog doel. Bij 4-1 scoorde Winsum tegen.

Oranje

Doelman Manuel Kuijk, Oualid Saadouni, Dennis van den Eijnden en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgenomen in de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam. Oranje speelt op 2 en 4 december twee oefeninterlands tegen Tsjechië in Sittard. Mouhcine Zerouali staat op de reservelijst.

  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.