Volledig scherm
Doelman Pieter Grimmelius scoorde twee keer. © -

Zaalvoetballers FC Eindhoven mogen blijven hopen op handhaving

Winnen was het enige wat de zaalvoetballers van FC Eindhoven te doen stond in de strijd om handhaving. De concurrentie was de afgelopen weken waarin FCE niet speelde, uitgelopen naar een verschil van vier –en vijf punten in het nadeel van de blauwwitten. Met een klinkende 8-2 zege in het inhaalduel tegen play-offs kandidaat ZVV Volendam blijft de ploeg van coach Jan Vogels nog alles in eigen hand houden

De opening was meteen voor de Eindhovenaren. In de tweede minuut schoot de Braziliaan Raphinha de 1-0 binnen. FCE kwam door een eigen doelpunt van ZVV Volendam-doelman Jack Steur op 2-0 en Jorg van Galen bepaalde de ruststand op 3-0.

Na de pauze startte de Noord-Hollandse formatie met een vijfde veldspeler in plaats van doelman Steur. De bezoekers kwamen terug tot 3-1 waarna acht minuten voor tijd Jorg van Galen de beslissing forceerde, 4-1. FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius maakte er vervolgens met twee treffers 5-1 en 6-1 van. Jeroen Hakkens en Mo Allouch namen de overige Eindhovense treffers voor hun rekening

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”