Jamal El Ghannouti
Volledig scherm
Jamal El Ghannouti © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven na rust flink op schot

In verband met de beschikbaarheid van het Indoor Sportcentrum speelden de zaalvoetballers van FC Eindhoven vrijdagavond voor de vijfde achtereenvolgende keer een thuisduel. Tegen het deze zomer gepromoveerde HV/Veerhuys werd na een moeizame eerste helft gemakkelijk met 6-2 gewonnen.

De Hoornse formatie kende een uitstekende seizoenstart met als hoogtepunt veertien dagen geleden de uitschakeling van FC Marlène in de eerste ronde van de KNVB beker. De ploeg van coach Jan Vogels was dus gewaarschuwd.

Voor rust werd er niet gescoord. De beste mogelijkheid was nog voor de thuisploeg. Raphinha trof in de vierde minuut met zijn doelpoging de onderkant van de lat.

Na de pauze gingen aan Eindhovense zijde alle remmen los. In de 23ste minuut opende Jamal El Ghannouti de score, 1-0, De bezoekers kwamen nog even terug tot 1-1 waarna FC Eindhoven door doelpunten van wederom El Ghannouti, Raphinha, Mouhcine Zerouali, Mo Allouch en de debuterende jeugdspeler Keci Francisco Chilala uitliep naar een 6-1 voorsprong. In de slotfase kwam de Noord-Hollandse formatie nog terug tot 6-2.