Mouhcine Zerouali.
Volledig scherm
Mouhcine Zerouali. © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven na zevende zege op rij punt verwijderd van play-offs

Voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven is plaatsing voor de play-offs na de 2-3 overwinning op ZVV Volendam een kwestie van tijd. Het was de zevende opeenvolgende winst van de blauwwitten.

Een gelijkspel in de stadsderby tegen ZVV Eindhoven (woensdag 6 maart) volstaat voor team van coach Jan Vogels om zeker te zijn van de eindronde.

In het roemruchte vissersdorp was FCE voor de pauze heer en meester. Binnen zes minuten stonden de bezoekers door treffers van Mouhcine Zerouali en Björn Bastiaans op een 0-2 voorsprong. Na de rust ging het beduidend minder met FCE. De Volendammers kwamen binnen zeven minuten langszij, 2-2. Een rode kaart bij ZVV Volendam leverde in de 33ste minuut in een overtalsituatie de 2-3 op door toedoen van topschutter Raphinha.

Grote winst ZVV

Hekkensluiter ZVV Eindhoven verliet de laatste plaats na een fraaie 7-1 overwinning op Feyenoord Futsal. Tegen de Rotterdammers stond het bij rust 1-1. Bilal Achenteh schoot de Eindhovense treffer binnen. Na de pauze nam ZVV-er Serhat Koç zijn ploeg aan de hand mee. De kleine aanvaller scoorde vier keer op rij waardoor ZVV een veilige 5-1 voorsprong nam. Appie Azmani liet vervolgens 6-1 en 7-1 aantekenen.

De laatste keer dat ZVV één punt pakte was op 21 december na een 3-3 gelijkspel bij White Stones. Daarna werd drie keer verloren. Ondanks de degelijke winst op Feyenoord Futsal wordt het voor ZVV Eindhoven een hele opgave om de nacompetitie te ontlopen. De achterstand op de veilige negende plaats is nog altijd acht punten. ZVV komt nog vijf keer in actie. Alleen de laatste van de ranglijst daalt rechtstreeks af. Dat is op dit moment Zeemacht uit Den Helder dat drie punten achterstand heeft op ZVV.