Raphina
Volledig scherm
Raphina © Eindhovens Dagblad

Zaalvoetballers FC Eindhoven omzeilen lastige klip Groene Ster

Met een regelmatige 2-4 zege bij angstgegner Groen Ster hebben de zaalvoetballers van FC Eindhoven vrijdagavond de goede weg omhoog weer ingezet.

Beide ploegen stonden het afgelopen seizoen in de bekerfinale tegenover elkaar. De Eindhovenaren wonnen na een vroege voorsprong gemakkelijk met 5-2. In de competitie ging het vaak anders en was de ploeg uit Vlissingen voor FCE regelmatig een lastig te omzeilen klip. Zeker in de Zeeuwse thuishaven Baskenburg waar het flink kan spoken is Groene Ster voor vele ploegen een onneembare horde. Het verschil op de ranglijst bedroeg vooraf maar één punt. De blauwwitten speelden een wedstrijd minder.

Het ging de laatste tijd allemaal wat minder met de zaalvoetballers van FC Eindhoven. In de competitie leed de ploeg van coach Jan Vogels ruim een maand geleden een geheel onverwachte nederlaag bij het toen nog laaggenoteerde ZVV Volendam (4-2). Vorige week plaatste FC Eindhoven zich ternauwernood voor de kwartfinale van de KNVB beker door bij Hoorsche Veerhuys na een matige eerste helft (1-0 achterstand) uiteindelijk met de hakken over de sloot op 2-4 te eindigen.

Enige vrees was in het Eindhovense kamp dan ook gerechtvaardigd. Het bleek uiteindelijk ongegrond. Groene Ster nam voor de pauze een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nicky van Merriënboer. Vlak voor het rustsignaal schoot Mo Allouch de 1-1 gelijkmaker binnen. Na de pauze kwam FCE door een gemakkelijk gegeven strafschop op 1-2. Raphinha tekende voor de treffer. Halverwege de tweede helft bracht Hoessein Bouzambou de hoop terug bij de Zeeuwen. Het was Raphinha die met zijn tweede treffer van de avond voor 2-3 zorgde. Jordany Martinus besliste het duel in de slotfase definitief, 2-4.