Raphina
Volledig scherm
Raphina © Eindhovens Dagblad

Zaalvoetballers FC Eindhoven pakken punt van landskampioen

In het tweede competitieduel van dit seizoen wisten de zaalvoetballers van FC Eindhoven een punt van landskampioen Hovocubo af te snoepen,2-2.

Er had vrijdagavond voor de Eindhovenaren – zeker voor rust waarin de Eindhovaren twee tienmeters misten – meer ingezeten, Voor rust misten de Eindhovaren twee tienmeters.

Topschutter Raphinha opende in de dertiende minuut de score, 1-0. Nog voor de pauze draaide de landskampioen de rollen om. Via een eigen doelpunt aan Eindhoven-zijde en een treffer van David Albert werd de 1-2 ruststand bereikt. Vijf minuten na rust zette Raphinha beide partijen weer op gelijke hoogte, 2-2. Daar kwam, ondanks diverse mogelijkheden aan beide kanten, geen verandering meer in.

De dienst uitmaken

Hovocubo en FC Eindhoven maken al jaren de dienst uit in het Nederlandse zaalvoetbal. Met incidentele tussenkomst van het inmiddels ter ziele gegane ’t Knooppunt, ASV Lebo en FC Marlène gingen de landstitels en nationale bekers telkens naar Hoorn of Eindhoven. De afgelopen twee seizoenen stonden beide teams ook al tegenover elkaar in de strijd om de supercup. Drie weken geleden won Hovocubo met 4-2.

De Hoornse formatie is de huidige landskampioen en speelt binnenkort in het hoofdtoernooi van de Champions League. Zes keer werd door de Hovocubo de landstitel behaald. FC Eindhoven staat op vijf. Drie keer wonnen de Noord-Hollanders de beker tegenover de manschappen van coach Jan Vogels die vier bekers binnenhaalde.