Volledig scherm
Archieffoto. © Orange Pictures

Zaalvoetballers FC Eindhoven spelen op 24 augustus tegen landskampioen Hovocubo om Supercup

Het zaalvoetbalseizoen wordt traditioneel geopend met de strijd om de Supercup. In het Noord-Hollandse Zwaag ontmoeten bekerwinnaar FC Eindhoven en landskampioen Hovocubo elkaar op zaterdag 24 augustus. Het is een replay van vorig seizoen toen de Hoornse formatie de cup won (3-1).

Dertien dagen later begint de competitie voor de Eindhovense formatie van coach Jan Vogels met een thuisduel tegen Futsal Apeldoorn. Vorig seizoen waren de Apeldoorners in een uitduel ook al de tegenstander. Nieuwkomer FCK De Hommel uit Den Bosch speelt een dag later in de Maaspoort op zaterdag 7 september tegen Tigers Roermond.

Het komend seizoen komen de volgende ploegen in de eredivisie uit.

ZVV Volendam, FC Marlène (Heerhugowaard), Tigers Roermond, HV/Veerhuys (Hoorn), Futsal Apeldoorn, FC Eindhoven, Feyenoord Futsal (Rotterdam), Hovocubo (Hoorn), ASV LEBO (Amsterdam), FCK/De Hommel (Den Bosch), White Stones (Beverwijk) en Groene Ster (Vlissingen).

FCK De Hommel keert na twee jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. HV/Veerhuys ontbrak alleen vorig seizoen. Zeemacht (Den Helder) en ZVV Eindhoven degradeerden, waarbij de Eindhovenaren zich vrijwillig terug trokken.

  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.