Jordany Martinus maakte twee van de vijf Eindhovense doelpunten.
Volledig scherm
Jordany Martinus maakte twee van de vijf Eindhovense doelpunten. © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven starten met moeizame zege op Apeldoorn

FC Eindhoven is het nieuwe zaalvoetbalseizoen begonnen met met een moeizame zege op Futsal Apeldoorn. In Eindhoven werd het vrijdagavond 5-3.

FC Eindhoven opende ijzersterk. De ploeg van coach Jan Vogels kreeg vele mogelijkheden, maar sprong daar erg slordig om. Het kreeg daarvoor na een 2-0 voorsprong (treffers Dennis van den Eijnden en eigen doelpunt Rachid Boughalab) prompt de rekening gepresenteerd. De Apeldoornse formatie stond in de slotfase van de eerste helft binnen een minuut op gelijke hoogte, 2-2. Tevens ruststand.

Zelfde fout

Na de pauze verviel de thuisploeg aanvankelijk in dezelfde fout als voor rust. Weer waren de kansen voor FCE en schoot de Gelderse formatie aan de overkant met scherp. Reza Ngarigota tekende voor de 2-3. Met een verbeten offensief kon FCE het met moeite rechtzetten. De 3-3 van topschutter Raphinha kwam als geroepen. Jordany Martinus maakte het karwei twee minuten voor tijd met een pegel van afstand af, 4-3. De 5-3 van Martinus vijf seconden voor tijd was voor de statistieken.

Play-offs

Futsal Apeldoorn stond net als FCE het afgelopen seizoen in de play-offs. De latere landskampioen Hovocubo elimineerde de Gelderse formatie in de halve finale. Net zoals de Eindhovenaren voortijdig door FC Marlène werden uitgeschakeld. Bij FC Eindhoven vertrokken in de zomerperiode Mehdi el Merboh (België), Appie Idlaasri (Tigers Roermond) en doelman Pieter Grimmelius (gestopt). Tegenstander Futsal Apeldoorn kende op Rachid Boughalab na alleen maar nieuwe gezichten. 

Beschikbaarheid

In verband met de beschikbaarheid van het Indoor Sportcentrum spelen de Eindhovenaren de komende vier weken enkel thuisduels. Na Futsal Apeldoorn volgen Hovocubo (13 september), FCK De Hommel (27 september) en HV/Veerhuys (4 oktober). Ook het bekerduel in de eerste ronde tegen Excelsior’31 wordt in die periode in de eigen hal afgewerkt.