Volledig scherm
Jamal el Ghannouti.

Zaalvoetballers FC Eindhoven wacht zware klus

EINDHOVEN – De derde plaats in de eredivisie zaalvoetbal is stevig in handen van FC Eindhoven. Met een achterstand van zes punten ontmoet de ploeg van coach Jan Vogels vrijdag in thuishal Indoor Sportcentrum de nummer twee van de ranglijst, ’t Knooppunt. Aanvang 21.30 uur.

Een beladen duel omdat halverwege het vorig seizoen FCE-coach Carmelo Nieddu overstapte naar de Amsterdammers. Ook Jamal El Ghannouti ging vier maanden daarvoor naar de hoofdstad. El Ghannouti werd deze week voor de interland tegen Kroatië door KNVB-voorzitter Michael van Praag onderscheiden tot bondsridder van de KNVB. Een eliteclub van bijna tachtig nog in leven zijnde personen die zijn verdiensten voor het Nederlandse (zaal)voetbal hebben. El Ghannouti speelde meer dan honderd interlands. Samen met de Rotterdammer werd ook Zaid El Morabiti geridderd. Zaalvoetballers Hanky Leatemia, Antoine Merlino en Samir Makoukhi gingen het tweetal voor.

ZVV Eindhoven speelt vrijdag in Amsterdam tegen ASV Lebo. De landskampioen bakt er tot nu toe weinig van en vindt zich in de onderste regionen terug. Het duel wordt niet in de reguliere accommodatie van de Amsterdammers gespeeld. Er wordt uitgeweken naar de Amsterdamse sporthal Calvijn in de Pieter Calandlaan 3. Aanvang 20.30 uur.