Volledig scherm
In 2015 greep FC Eindhoven voor het laatst de KNVB-beker. © ED

Zaalvoetballers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd

BekerfinaleVoor de zaalvoetballers van FC Eindhoven staat vrijdagavond om 20.30 uur de bekerfinale tegen Groene Ster op het programma. De laatste prijs van FCE dateert alweer van vier jaar geleden, toen de dubbel werd gepakt. Daarna vertoonden de Eindhovenaren een lichte mate van verval, maar inmiddels is in het Eindhovense kamp alles anders en is de club op alle fronten actief. Algemeen directeur Anil Badloe maakte de successtory en het latere verval van dichtbij mee.

Opnieuw een bekerfinale. Wat is het verschil met vorig seizoen? 
,,Vorig jaar hebben we een verschrikkelijk eerste seizoenshelft gehad. Nu staan we waar we staan moeten, in de play-offs en de bekerfinale, en zijn we de favoriet. Natuurlijk wordt een prijs verwacht. We zijn verder dan ik gedacht had en we hebben ons imago weer opgepoetst. Dat is de winst van dit seizoen. De BeNecup is een serieuze internationale prijs, dus de bekerfinale is een wedstrijd op zich.”

De selectie kent een behoorlijk aantal geroutineerde krachten. Gaat FC Eindhoven doorselecteren?
,,We werken heel graag met geroutineerde spelers. Zolang ze fysiek in orde zijn, speelt leeftijd voor mij geen rol. Europees zijn de (top)spelers vaak ouder dan 32 jaar, dus zolang je goed met je lichaam om gaat is er voor mij geen reden om door te selecteren.”

Is er überhaupt wel talent?
,,Er is veel talent binnen de club, alleen de directe aansluiting naar het eerste team is niet altijd te verenigen met het volle programma van de jeugdspelers. Dat komt door het ontbreken van een vast veld-belofteteam. Maar de ontwikkeling van deze jongens staat voorop.”

Wat als er wordt verloren van Groene Ster? 
,,Het zou het imago van FC Eindhoven als topclub beschadigen en dat kunnen we dit seizoen niet gebruiken. Als we onze verantwoordelijkheid nemen, en dat gaat deze groep doen, dan heb ik heel veel vertrouwen. Als we de beker winnen dan gaan we deze tonen in het Jan Louwers stadion. Tenslotte gaan we met drie bussen naar Rotterdam en reizen nog vele supporters met eigen vervoer.”

Wat zijn de volgende doelen van FC Eindhoven?
,,De doelstelling was om, naast het winnen van de Supercup en de BeNecup, minimaal twee finales te behalen en te spelen. Maar als je met negen punten voorsprong op de eerste plaats eindigt, dan is het volgende doel het kampioenschap. Heel logisch toch?”

Volledig scherm
Anil Badloe (uiterst rechts) met de KNVB-beker in 2015. © ED
  1. Benecup glipt uit handen van zaalvoetballers FC Eindhoven

    Benecup glipt uit handen van zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven

    De Benecup gaat dit seizoen nipt aan de neus van de zaalvoetballers van FC Eindhoven voorbij. Het keurkorps van coach Jan Vogels won weliswaar het tweede duel van de Belgische topploeg FT Antwerpen met 1-2, maar op basis van de meest gescoorde uitdoelpunten (afgelopen vrijdag werd het 3-4 voor FTA) werd de Antwerpse formatie tot winnaar uitgeroepen. Vorig jaar ging de trofee waar de bekerwinnaars van België en Nederland jaarlijks om strijden wel naar Eindhoven na winst op Proost Lierse.