Volledig scherm
Jordany Martinus © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven zetten reuzenstap richting Benecup

De zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben zich een ideale positie verschaft om de rijk gevulde prijzenkast uit te breiden met een Benecup. Een beker die nog ontbrak op het palmares van de Eindhovenaren. Bij Proost Lierse werd vrijdagavond met 2-4 gewonnen. Op 21 december volgt de return in Eindhoven.

Net als FC Eindhoven was Proost Lierse in de beker van België verliezend finalist. Landskampioen FP Halle Gooik was te sterk voor de ploeg uit de provincie Antwerpen. FCE verloor in Nederland met 4-0 van de latere landskampioen Hovocubo.

In 2008 speelde het Veldhovense KW/J&M als laatste regionale vertegenwoordiger om de Benecup met KK Malle Beerse als tegenstander. KW won de beker na een tumultueus duel in Malle en redelijk gemakkelijk winst in sportcomplex De Heiberg. De ploeg van coach en hoofdsponsor Marcel Neggers had destijds onder andere freestyle straatvoetballer Soufiane ‘Tiki Taka’ Touzani in de gelederen. Naast Touzani stond ook zijn stadgenoot Jamal El Ghannouti op het parket. Rotterdammer El Ghannouti was er nu - tien jaar later in dienst van FC Eindhoven – weer bij.

El Ghannouti en zijn ploegmaten speelden vanaf het begin uiterst geconcentreerd. Al na vier minuten opende Jordany Martinus de score voor de bezoekers, 0-1. Dat was ook de ruststand. Na de pauze liep FC Eindhoven in korte tijd ver weg. Dennis van den Eijnden nam de 0-2 voor zijn rekening. Een fraaie actie van Raphinha welke door Mouhcine Zerouali tot 0-3 werd gepromoveerd besliste de strijd voortijdig. Jordany Martinus maakte het kwartet Eindhovense treffers vol, 0-4. In de laatste vijf minuten kwam Proost Lierse nog terug tot 2-4.

  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.