Volledig scherm
Teleurstelling bij Jamal el Ghannouti na de 3-1 nederlaag. © Orange Pictures

Zaalvoetballers FC Eindhoven zien eerste prijs aan zich voorbij gaan

Vier Supercups staan er aan de Aalsterweg te glimmen bij de zaalvoetballers van FC Eindhoven. Allemaal opgehaald in de laatste acht jaar. De laatste dateert echter alweer uit het seizoen 2013-2014. Dit keer mochten de zaalvoetballers van FC Eindhoven als verliezend bekerfinalist in de seizoensopening strijden tegen landskampioen Hovocubo. Het werd geen succes. De Noord-Hollandse formatie won na een 1-0 voorsprong bij rust uiteindelijk met 3-1. 

In de bekerstrijd eind maart had de Hoornse formatie ook al met 4-0 gewonnen. De eerste prijs van dit seizoen ging daarmee aan de neus van FC Eindhoven voorbij.

Geoliede machine

De ploeg van coach Jan Vogels is dit seizoen danig versterkt. Zo keerden de Nederlandse internationals Mouhcine Zerouali, Jordany Martinus en Jamal El Ghannouti terug naar de Lichtstad. Evenals Kenan Koseoglu (Turks nationaal team). Het was na een korte voorbereidingsperiode van amper drie weken niet voldoende om de geoliede machine van de Noord-Hollandse formatie echt in verlegenheid te brengen. Over veertien dagen begint de competitie voor de blauwwitten met een uitduel bij Futsal Apeldoorn.

Hovocubo-FC Eindhoven 3-0 (1-0), 5. 1-0 Youssef Makraou, 31. 2-0 Youssef Makraou, 37. 3-0 Karim Mossaoui; 39. 3-1 Mo Allouch.

 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”