Volledig scherm
Teleurstelling bij Jamal el Ghannouti na de 3-1 nederlaag. © Orange Pictures

Zaalvoetballers FC Eindhoven zien eerste prijs aan zich voorbij gaan

Vier Supercups staan er aan de Aalsterweg te glimmen bij de zaalvoetballers van FC Eindhoven. Allemaal opgehaald in de laatste acht jaar. De laatste dateert echter alweer uit het seizoen 2013-2014. Dit keer mochten de zaalvoetballers van FC Eindhoven als verliezend bekerfinalist in de seizoensopening strijden tegen landskampioen Hovocubo. Het werd geen succes. De Noord-Hollandse formatie won na een 1-0 voorsprong bij rust uiteindelijk met 3-1. 

In de bekerstrijd eind maart had de Hoornse formatie ook al met 4-0 gewonnen. De eerste prijs van dit seizoen ging daarmee aan de neus van FC Eindhoven voorbij.

Geoliede machine

De ploeg van coach Jan Vogels is dit seizoen danig versterkt. Zo keerden de Nederlandse internationals Mouhcine Zerouali, Jordany Martinus en Jamal El Ghannouti terug naar de Lichtstad. Evenals Kenan Koseoglu (Turks nationaal team). Het was na een korte voorbereidingsperiode van amper drie weken niet voldoende om de geoliede machine van de Noord-Hollandse formatie echt in verlegenheid te brengen. Over veertien dagen begint de competitie voor de blauwwitten met een uitduel bij Futsal Apeldoorn.

Hovocubo-FC Eindhoven 3-0 (1-0), 5. 1-0 Youssef Makraou, 31. 2-0 Youssef Makraou, 37. 3-0 Karim Mossaoui; 39. 3-1 Mo Allouch.

  1. Zaalvoetballers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd
    Bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd

    Voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven staat vrijdagavond om 20.30 uur de bekerfinale tegen Groene Ster op het programma. De laatste prijs van FCE dateert alweer van vier jaar geleden, toen de dubbel werd gepakt. Daarna vertoonden de Eindhovenaren een lichte mate van verval, maar inmiddels is in het Eindhovense kamp alles anders en is de club op alle fronten actief. Algemeen directeur Anil Badloe maakte de successtory en het latere verval van dichtbij mee.