Volledig scherm
Teleurstelling bij Jamal el Ghannouti na de 3-1 nederlaag. © Orange Pictures

Zaalvoetballers FC Eindhoven zien eerste prijs aan zich voorbij gaan

Vier Supercups staan er aan de Aalsterweg te glimmen bij de zaalvoetballers van FC Eindhoven. Allemaal opgehaald in de laatste acht jaar. De laatste dateert echter alweer uit het seizoen 2013-2014. Dit keer mochten de zaalvoetballers van FC Eindhoven als verliezend bekerfinalist in de seizoensopening strijden tegen landskampioen Hovocubo. Het werd geen succes. De Noord-Hollandse formatie won na een 1-0 voorsprong bij rust uiteindelijk met 3-1. 

In de bekerstrijd eind maart had de Hoornse formatie ook al met 4-0 gewonnen. De eerste prijs van dit seizoen ging daarmee aan de neus van FC Eindhoven voorbij.

Geoliede machine

De ploeg van coach Jan Vogels is dit seizoen danig versterkt. Zo keerden de Nederlandse internationals Mouhcine Zerouali, Jordany Martinus en Jamal El Ghannouti terug naar de Lichtstad. Evenals Kenan Koseoglu (Turks nationaal team). Het was na een korte voorbereidingsperiode van amper drie weken niet voldoende om de geoliede machine van de Noord-Hollandse formatie echt in verlegenheid te brengen. Over veertien dagen begint de competitie voor de blauwwitten met een uitduel bij Futsal Apeldoorn.

Hovocubo-FC Eindhoven 3-0 (1-0), 5. 1-0 Youssef Makraou, 31. 2-0 Youssef Makraou, 37. 3-0 Karim Mossaoui; 39. 3-1 Mo Allouch.

  1. Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

    Nederlands zaalvoet­bal­team met grote Eindhoven­se delegatie naar voorronde WK

    Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.
  2. Zaalvoetballers FC Eindhoven in laagste versnelling naar halve bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven in laagste versnel­ling naar halve bekerfina­le

    Met opvallend gemak koerste FC Eindhoven via Tigers Roermond richting halve finale van de landelijke zaalvoetbalbeker. De Eindhovenaren hadden weinig moeite met de Limburgse nummer vijf uit de competitie. De 8-0 winst was een magere afspiegeling van het vertoonde spel. Het enige verwijt wat de thuisploeg kon worden gemaakt was dat het voor de pauze de wedstrijd niet vroegtijdig besliste (ruststand 2-0).