Volledig scherm
Ilias Achenteh © Daan Daniels

Zaalvoetballers ZVV Eindhoven geven visitekaartje af

De zaalvoetballers van ZVV Eindhoven hebben tegen ZVV Volendam weer eens laten zien waartoe het in staat is. In sporthal Genderbeemd werd vrijdagavond verdiend met 7-4 van de Noord-Hollanders gewonnen. Halverwege stond de thuisploeg al op een veilige 4-1 voorsprong.

Mits gemotiveerd en het tij zit een beetje mee is het afgelopen seizoen gepromoveerde ZVV voor iedere ploeg in de eredivisie een team om geducht rekening mee te houden. De Volendammers reikten vorig seizoen nog tot de play-offs waar het in de halve eindstrijd nipt verloor van ’t Knooppunt. Ditmaal was het kansloos.

Vorige week was het voor ZVV nog even wennen en liepen de Eindhovenaren bij FC Marlène tegen een kansloze 5-1 nederlaag aan.

Tegen ZVV Volendam kwam het beste bij de Eindhovenaren weer eens naar boven. De doelpunten bij de ploeg van coach Imad Bouazzaoui kwamen voor rust op naam van Tarim Ouzalah (2), Adnan Asba en Ilias Achenteh. Na de pauze namen Achraf El Moussaoui, Adnan Asba en Umur Agir de overige treffers voor hun rekening.

 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”