Volledig scherm
ZVV viert de promotie naar de eredivisie. © Fred Rotgans

Zaalvoetballers ZVV Eindhoven knokken zich naar eredivisie

Met een bewonderenswaardige inzet en een bijna complete selectie in de ramadan wist ZVV Eindhoven zich vrijdagavond weer richting de eredivisie te knokken. Tegen Zeemacht uit Den Helder had het strafschoppen nodig nadat het na de reguliere speeltijd en verlenging 3-3 stond. 

Ieljas Achenteh schoot zijn ploeg weer een klasse omhoog. De ultieme sportieve revanche nadat het vorig seizoen vanwege financiële problemen uit de nacompetitie werd gehaald.

De Eindhovenaren traden in het Topsportcentrum van Almere met de sterkste formatie aan. Even had de formatie nodig om warm te draaien. Na elf minuten stond ZVV zelfs op een 0-2 achterstand. Toen eenmaal de motor op stoom was, ging het in een moordend tempo vol passie en temperament richting het Noord-Hollandse doel. Het werd een belegering die binnen negen minuten succes had. Adnan Asbaa (2) en Appie Azmani zetten de Eindhovense supporters nog voor rust in vuur en vlam, 3-2.

Na de pauze drukte ZVV opvallend genoeg niet echt door. Zeemacht kwam zelfs op gelijke hoogte, 3-3. Dat werd ook de eindstand. Ook in de verlenging werd niet meer gescoord. In de strafschoppenserie miste de ploeg uit Den Helder de laatste penalty. Ieljas Achenteh had zijn zenuwen goed onder controle en schoot ZVV Eindhoven naar de eredivisie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement