Volledig scherm
Umur Agir © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zaalvoetballers ZVV Eindhoven zakken door ondergrens

De hernieuwde kennismaking met de eredivisie begint voor de zaalvoetballers van ZVV Eindhoven langzaam dramatische vormen aan te nemen. In een directe confrontatie in de strijd om de onderste plaatsen verloor de ploeg van coach Imad Bouazzaoui bij ZVV Volendam met 4-2. 

Op 14 september van het vorige jaar wonnen de Eindhovenaren thuis nog redelijk gemakkelijk van de Volendammers, 7-4. Het was voor ZVV één van de twee winstpartijen van dit seizoen. Aan de boorden van het IJsselmeer bleef ZVV tot aan de pauze goed partij bieden. Halverwege stond er een 2-2 stand op het scorebord. De Eindhovense doelpunten kwamen allebei op naam van Umur Agir. De Turkse aanvaller werd onlangs samen met zijn ploegmaten Ibo Danisik en Burak Ozdemir opgeroepen voor de nationale selectie. 

Na de pauze drukte de thuisploeg verder door. ZVV was niet bij machte het tij te keren. ZVV staat met nog acht duels te gaan op een voorlaatste plaats. De achterstand op de tiende plaats waar White Stones vertoeft, is opgelopen tot drie punten. Uit de laatste tien wedstrijden werden door de Eindhovenaren niet meer dan vier punten gesprokkeld.

Koploper FC Eindhoven komt zaterdag in actie. De ploeg van coach Jan Vogels gaat op bezoek bij hekkensluiter Zeemacht in Den Helder.