Volledig scherm
Ieljas Achenteh © Daan Daniels

ZVV Eindhoven raakt verder achterop

Het gaat niet best met de zaalvoetballers van ZVV Eindhoven. Tegen middenmoter Tigers Roermond werd vrijdagavond in de slotfase met 1-3 verloren. De rode lantaarn komt in zicht.

ZVV Eindhoven is aan een wisselvallig seizoen bezig. De verwachtingen waren aan het begin van dit seizoen hooggespannen. Na een goede start met vier punten uit drie duels kwam vanaf oktober de klad erin. Tegen Tigers Roermond speelde de Eindhovenaren zeker niet slecht. Door de enorme drang naar voren loopt het daardoor wel eens in het mes van de tegenstander. Zo ook vrijdagavond.

Het was in sporthal Genderbeemd weer eens een ouderwets avondje ZVV. Spanning, sensatie en een continue jagende thuisploeg. ZVV trad aan zonder de geschorste Umur Agir en aanvoerder Bilal Achenteh (geblesseerd).

In de eerste minuut keek de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan. De gehele eerste helft joeg de ploeg van coach Imad Bouazzaoui in hoog tempo op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de 16e minuut. Ieljas Achenteh schoot de 1-1 hoog tegen de touwen. In de tweede helft had ZVV moeten doordrukken. Het had pech dat vlak na de 1-2 van de bezoekers paal en lat tot twee keer toe in de weg stonden.

In de slotfase ging het er regelmatig stevig aan toe. Vlak voor tijd werd ZVV-coach Imad Bouazzaoui in het heetst van de strijd naar de tribune verwezen. Terwijl de gelijkmaker in de lucht hing, viel de definitieve beslissing aan de andere kant, 1-3.

Leed

FC Eindhoven werd de afgelopen dagen getroffen door menselijk leed. Vrijwilliger en trouwe supporter Theo van den Hoven overleed op 5 december. Gisteren kwam daar het onverwacht overlijden van Ine Vogels, moeder van coach Jan Vogels jr. en vrouw van speaker Jan Vogels sr. nog eens bovenop. Algemeen directeur Anil Badloe zat daardoor samen met Robert Pieschel als coach op de bank.

De trieste gebeurtenissen hadden zijn weerslag op de prestaties van FCE. De ploeg won maar moeizaam bij laagvlieger White Stones; 3-5 (3-1 achterstand bij rust). Het Eindhovense doelpunt voor de pauze kwam op naam van Mo Allouch. Na de pauze brachten Oualid Saadouni en Raphinha beide ploegen snel op gelijke hoogte. In de slotfase beslisten Raphinha en Jordany Martinus alsnog het duel in Eindhovens voordeel, 3-5.

  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.