Volledig scherm
ZVV-keeper Alper Aytas. © Jean Pierre Reijnen

ZVV Eindhoven stapt vrijwillig uit eredivisie

Voor de zaalvoetballers van ZVV Eindhoven is de competitie onverwachts voorbij. De Eindhovenaren zouden volgende week vrijdag aan de nacompetitie voor handhaving in de eredivisie beginnen met een uitduel bij eerstedivisionist Scaga’66. Het bestuur van ZVV besloot echter om het eerste team vrijwillig terug te trekken uit de nacompetitie, waardoor degradatie naar de eerste divisie een feit is.

De tegenstander uit het Noord-Hollandse Schagen, een van de eerste clubs uit het zaalvoetbal, plaatst zich daardoor zonder te spelen voor de halve finale.

ZVV wil met een verblijf op het een na hoogste niveau met eigen jongens een brede basis leggen om over een periode van drie tot vijf jaar sterker terug te keren in de eredivisie. Bestuurslid Sander Hüsken: ,,De afgelopen jaren was het telkens maar schipperen hoe we ons in de eredivisie moesten handhaven waarbij er telkens jongens van buiten kwamen aanwaaien. Dit terwijl we een goede jeugdopleiding hebben. Het is nu een stapje terugzetten om er later twee vooruit te kunnen maken.”

Twee jaar terug moesten de rood-witten noodgedwongen terugtreden nadat de ploeg de financiën niet op orde had. Binnen een jaar was ZVV weer terug. Coach Imad Bouazzaoui heeft inmiddels elders onderdak gevonden. De oefenmeester neemt het komend seizoen eredivisionist Tigers in zijn woonplaats Roermond onder zijn hoede. Zijn vervanger is Abass Almass.

  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.