Volledig scherm
© ANP

Kromowidjojo blijft bij Pearson trainen

EINDHOVEN - Ranomi Kromowidjojo kan met haar coach Patrick Pearson blijven samenwerken in Eindhoven. Pearson is benoemd tot assistent van hoofdcoach Marcel Wouda.

De 26-jarige topzwemster gaf afgelopen weekend tijdens de NK in Hoofddorp aan dat ze graag met Pearson verder wilde. Kromowidjojo traint sinds de zomer van 2014 onder de 34-jarige zwemcoach.

Wouda zegt blij te zijn met het aanblijven van Pearson. "Zijn kennis en ervaring zijn van toegevoegde waarde binnen het team. We trainen nu in Eindhoven met één grote groep zwemmers. We werken als coachteam met alle zwemmers en verzorgen samen de trainingsprogramma's. Iedere zwemmer moet coachbaar zijn door elke coach, ook tijdens internationale toernooien."

Pearson heeft vertrouwen in deze aanpak. "We werken zo al enkele maanden en ik merk dat Marcel en ik naar elkaar toe zijn gegroeid. We kunnen elkaar versterken. Ik verheug me op de samenwerking met Marcel en alle zwemmers."

Pearson gaat overigens niet mee naar de WK kortebaan in Canada begin december. Wouda en de Amsterdamse hoofdcoach Mark Faber vormen het coachduo in Windsor.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
353 stemmen